Fjärdlångs Vandrarhem

Vandrarhem Ornö, Stockholms län

Välkommen till Fjärdlångs Vandrarhem!

I Sandviken på sydvästra sidan av Fjärdlång finns Waxholmsbryggan och 50 meter därifrån finns café, kiosk och reception, som serverar, under högsäsong, enklare rätter och säljer godis och glass, och även vissa livsmedel. Vi tar hem färskvaror som vi fryser ned direkt. Vet du att du ska komma och vill handla kan du ringa oss ett par dagar innan så tar vi hem det. Det är även här du beställer din frukostkorg när du kommer. Här sker även uthyrning av kajaker och roddbåtar. Den stora Tältängen för campingplats finns också i närheten.

Fjärdlång lämpar sig bra för konferenser i Thielska villan, där det finns 26 bäddar i huset samt 16 till i de tillhörande fyra Fågelstugorna, eller skolresor där barnen/ungdomarna kan få vara ute i naturen. Fjärdlång är även lämpat för privata fester.

Fjärdlång ägs av staten och Haninge kommun arrenderar ca. 100 hektar på södra delen av ön.

Många möjligheter ges till bad och till strövtåg i det bergiga landskapet, som i stort motsvarar vad som brukar karakteriseras som en mellanskärgård, men hellmarkskogar, ofta vindpinade men ändå med rik växtlighet. I vattnen kring Fjärdlång kan man fiska bland annat strömming, torsk, abborre och gädda. På Fjärdlång finns två finns naturhamnar, Mörkviken på norra sidan och Vedviken på västra sidan av Fjärdlång.

Fakta

  • Vandrarhem
  • 42 bäddar
  • Nära bad, skog
  • Ornö, Stockholms län
  • Stockholm med Gotland

Karta

NY SÖKNING